Veiledning til planlegging av dåp av din gutt eller jente

boy in christening gown from oli prik
En dåps- eller navneseremoni er en spesiell begivenhet i en babys liv, for både deg og barnet ditt. Den familiære eller religiøse betydningen av seremonien gjør begivenheten veldig viktig, og du vil organisere en dåp du vil se tilbake på med glede. Mens barnet ditt ikke vil huske detaljene i seremonien, kan bildene og historiene du vil dele med dem være noe de vil sette pris på i årene som kommer.

Å planlegge en dåp kan virke enkelt, men det er mange forskjellige trinn som går inn for å organisere et vellykket arrangement. Overveldet av all informasjonen der ute? Vi har samlet noen av de beste ressursene som er tilgjengelige for å hjelpe deg med å planlegge denne spesielle dagen, fra selve seremonien til festen du vil arrangere for å feire barnets dåp. 

1: Komme i gang: Velge å døpe, navngi og innledende planlegging

Enten du alltid har visst at du skulle døpe barnet ditt, eller du nettopp nå tar avgjørelsen om å holde en dåp, er det første trinnet i planleggingsprosessen å ta deg tid og reflektere over viktigheten av seremonien og hva det betyr for deg og din familie. Arrangementet kan enten være en mer uformell navneseremoni eller en tradisjonell religiøs seremoni som er både en seriøs og gledelig anledning, og familien din fortjener å få en opplevelse du kan se tilbake på med gode minner. Her er noen ressurser for å lære mer om hvorfor en barnedåp er en så viktig begivenhet, og hvordan du kommer i gang med planleggingsprosessen.

Features of a Traditional Christening

Benefits of Early Baptism

A Christian Name for Your Baby

Tips for Naming Your Baby

Christening Checklist

2: Velge faddere

Faddere er en viktig del av et barns liv, og en god fadder tar rollen sin svært alvorlig. Før du velger din babys faddere, bør du ta en titt på noen av artiklene vi har satt sammen om hva en fadders plikter er, samt strategier for å velge faddere blant vennene dine. Husk å rådføre deg med dine utvalgte faddere om dåpsdatoen før du går videre!

A Godparent's Duties

What Qualities Should You Look For in a Godparent?

A Guide to Choosing Godparents

Do My Child's Godparents Have to Be Religious?

The Role of Godparents in the Latino Community

3: Velge en kirke, pastor og festlokale

Mange foreldre har en kirke de går regelmessig i og føler seg komfortable med som kan være stedet for selve seremonien. Imidlertid har ikke alle en kirke og officiant de kan ringe til for å utføre tjenesten – eller alternativt kan omstendighetene gjøre det foretrukne valget utilgjengelig. Etter seremonien vil festen vanligvis ikke finne sted i selve kirken - et annet sted kreves, og noen ganger er ikke et hjem det beste stedet for en dåpsfest. Trenger hjelp? Ta en titt på disse tipsene for å planlegge arenaene dine!

Choosing Your Christening Location

Who can perform a Baptism?

11 Christening Reception Ideas

Tips for Hosting a Baptism Reception

4: Gjestene: Hvem (og når) å invitere?

Dåp er ofte intime saker, ikke store, overdrevne fester som bryllup kan være. Det er en religiøs høytidelighet ved arrangementet, og du bør invitere folk som står deg og barnet ditt nær. Når du planlegger dåpen, følg disse tipsene for å sikre at de viktigste personene for familien din kan delta.

Who to Invite to the Party

Planning for a Few Extra Guests

5: Minneverdige invitasjoner

En flott invitasjon vil være et flott minnesmerke for barnets minnebok - og noe gjestene dine sannsynligvis vil beholde og verdsette. For dåp som må holdes på et lavere budsjett, finnes det noen gode ressurser for å designe dine egne invitasjoner. Hvis kostnadene er mindre av bekymring, må du fortsatt velge et design og velge ordlyden. Her er noen ressurser for å komme i gang.

How to Make Your Own Invitations in Word

The Step-By-Step Guide to Making Invitations on a Mac

The 5 Best Online Invitation Makers

6: Dåpsfokuspunktet: En vakker dåpskjole

Dåpskjolen, som brukes av både gutter og jenter, er den mest fantastiske klesplagg babyen din noen gang vil bruke. En vakker dåpskjole kan gis i arv til yngre søsken, eller til og med til neste generasjon en dag. Det er mange alternativer og stiler tilgjengelig, og uansett hva du velger, vil babyen din se vakker ut – men ta avgjørelsen din nøye, siden dette er et plagg som kan bli et arvestykke en dag. Dåpskjolen er en av de viktigste aspektene ved seremonien, men du bør også vurdere noen ekstra for å fullføre antrekket, inkludert en dåpslue og satengbånd (i blått eller rosa typisk). Vi har satt sammen noen verktøy for å handle og ta vare på en dåpskjole og tilbehør for å gjøre valget ditt litt enklere. Husk å oppbevare kjolen i en spesialdesignet klespose for bevaring og renslighet.

What Does the Baby Wear? The Significance of the Christening Gown

Heirloom-Worthy Christening Gowns

Gowns & More: Bonnets, Accessories & the Whole Outfit

Construction of a Simple Christening Robe

7: Lunsj, frokost eller middag? Catering dåpsfesten

Når seremonien er over, har de fleste lyst til å feire. Enten du velger å arrangere dåpsfesten hjemme eller på et spesielt sted, er maten en viktig del av festlighetene. Enten du planlegger å ansette en caterer eller legge ut et oppslag selv, her er noen tips for planlegging av dåpsmenyen. Ikke glem dåpskaken!

Planning the Baptism Party Menu

A DIY Cookies-and-Milk Dessert Christening Party

A Beautiful Baby Girl Baptism Cake

8: Religiøs og elegant innredning

En dåpsfest er en morsom og munter begivenhet, men innredningen bør være undervurdert, for å legge vekt på betydningen av seremonien. Du kan enten leie en eventplanlegger for å ta seg av innredningen, eller komme opp med designet selv – hva som passer avhenger av de andre elementene i arrangementet. Ta en titt på noen alternativer for å dekorere en dåpsfest.

7 Surprising Reasons to Hire an Event Planner

Meningsfull religiøs dåpsdekor

6 enkle DIY-papirfestdekorasjoner

DIY Party Decoration Ideas for a Beautiful Christening

How to Save Money on Party Decorations

Ideas for Baptism Party Favors Guests Will Love

9: Dokumentering av den spesielle dagen: Profesjonelle fotografier

Naturligvis vil du ha noen bilder av babyens spesielle dag. Selvfølgelig kan du alltid få en venn til å ta noen øyeblikksbilder for deg uten å måtte betale for en fotograf, men det er også noen store fordeler ved å ansette en profesjonell. Å ha bilder av høy kvalitet å se tilbake på vil være noe familien din vil sette pris på, så tenk nøye gjennom om du skal ansette en fotograf eller ikke. Her er noen gode tips for å navigere i prosessen.

Is it Worthwhile to Hire a Professional Photographer?

The Benefits of Professional Photography at a Christening

Questions to Ask Potential Baby Photographers

A Christening Photographer's Process


10: Andre viktige gjenstander og gaver

Mange av gjestene dine vil gjerne ta med en gave til babyen, og du må bestemme deg på forhånd om dette er noe du vil ha. Hvis ikke, husk å notere invitasjonen. Les videre for gaveideer og etikette!

Appropriate Monetary Gifts Etiquette

A Godmother's Guide to Christening Gifts for a Child's Future